EN ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU SıRLARı

En istiridye mantar tohumu Sırları

En istiridye mantar tohumu Sırları

Blog Article

Saf ve lezzet kırcı istiridye mantarlarına malik yürütmek dâhilin henüz şu denli beklemeyin. İstiridye mantarı tohumu ısmarlamai bildirmek ve detaylı malumat kaplamak bağırsakin bizimle iletişime geçin.

Saf ve lezzet yoğun istiridye mantarlarına sahip olmak sinein daha okkalı beklemeyin. İstiridye mantarı tohumu ısmarlamai özgülemek ve detaylı olgun başlamak sinein bizimle iletişime geçin.

Torba içerisinde istiridye mantarı yetirmek midein mukteza malzemeler kullanılarak kompost hazırlanır. Bunda ise istiridye mantarı tohumları ile birlikte saman, buğday kepeği ve türap kireç ile oluşturulmaktadır.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

Hasat Şapka kısmı kenarlarından bayağıya hakikat kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. çoğu kez ekimden 4-6 hafta sonra ilk hasat gerçekleşir. Hasat sırasında mantarların kök kısmını dikkatlice mutlak.

Yetiştirme Vasatı Hazırlayın: Pastörize edilmiş saman, talaş yahut kahve telvesi kabil besi ortamları kullanın.

Kaynatılan tahılları kadeh kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın yahut torbaları tıkızca bağlayın.

 İlk aşamada mantar yetiştiricilerinin mantar tohumunu dışarıdan satın alması gerekir. Lakin kırmızıınan tohumlar farklı şekillerde çoğaltılarak yeni tohumlar elde edilebilir.

Miseli homojen dağıtmaya özen gösterin ki her yere yayılsın. (Hamiş: şayet apiko satın alınmış misel aşılanmış kompost kullanıyorsanız, bu adım gerekmez; doğrudan poşetlere doldurabilirsiniz.)

Mantar kalitesiyle alakadar şikâyet olursa nedenini aralıkştırın ve telafi etmeye çaldatmaışın. Mutlu müşteriler en yararlı pazarlamacılardır; referans ile müşteri almak reklamdan henüz etkilidir.

Mantar miseli adı verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu mevsuk şekilde ve essah oranlarda karıştırıldığında doğurgan meallar elde kılmak mümkündür.

Mantarlar, belirli bir hararet ve nem seviyesinde en yavuz şekilde yetişirler. Bu koşulları getirmek bağırsakin yetiştirme platformını organize etmek önemlidir. Umumiyetle mantar click here yetiştiriciliği 20-24 grado Celsius sıcaklık ve %90 nem seviyeleri üzere sınırlı koşullarda bünyelır.

Sterilizasyon tamamlandıktan sonrasında tahıllar soğumaya bırakılır. Soğuyan tahıllara agar üzerinde vürutmiş misel steril koşullarda aşılanır.

Misel haiz agar parçaları, steril şekilde kavanozdaki veya torbadaki tahıllara aktarılır. Aşılama çalışmalemi katiyetle steril bir ortamda, tercihen laminar temizış kabininde örgülmalıdır. Evde üretim yapanlar bu işlemlemi alkolle dezenfekte edilmiş bir ortamda gerçekleştirebilir.

Report this page